Gå til indhold
Spar ekstra op med skattepenge

Nyhed -

Spar ekstra op med skattepenge

Er du en af dem, der får penge tilbage i skat i april, kan du overveje at bruge dem på dit fremtidige pensionistliv. Sætter du dem til side på en ekstra opsparing nu, giver det dig mulighed for en fleksibel tilbagetrækning senere hen.

Med en PBU Ekstra kan du vælge at supplere din almindelige PBU-opsparing, og det er uden ekstra omkostninger og med samme gode rente, der er baseret på det direkte afkast af investeringerne. Den årlige gennemsnitlige rente har været på 7,9 pct. siden 2009 for medlemmer på 55 år.

Det er relevant for alle at spare ekstra op. Det gælder især, hvis du er en blandt de mange yngre pædagoger, som ikke betaler til efterløn. Så kan en supplerende opsparing være det alternativ, som giver dig råd til en fleksibel nedtrapning fra arbejdsmarkedet.

En fleksibel opsparing
Med dine skattepenge i hånden kan du betale et engangsbeløb til PBU Ekstra. Du har selvfølgelig også mulighed for at indbetale et fast beløb hver måned. Du bestemmer selv, hvor meget du vil indbetale om måneden, og du kan til enhver tid sætte dine indbetalinger på pause eller stoppe dem helt.

Med en PBU Ekstra kan du spare op til to forskellige pensionstyper:

  • En ratepension, som du får udbetalt i ti år
  • En aldersopsparing, som udbetales på én gang

Hvor meget bør man spare ekstra op?
Hvis du er i tvivl om, hvor meget du bør spare ekstra op, kan du tage et PBU Pensionstjek og sammenligne din pension med din løn i dag. Det giver dig et billede af, hvor meget du går ned i indtægt, når du går på pension.

Tag et PBU Pensionstjek

Er du klar til at investere i fremtiden? Læs mere her og opret en PBU Ekstra.


Pædagogernes Pension er pædagogernes helt eget pensionsselskab, og vi er 100 pct. ejet af vores 117.000 medlemmer. Vi forvalter en samlet pensionsformue på ca. 80 mia. kr. Det er vores ambition at tilbyde markedets bedste pensionsordning til pædagoger.

Relaterede nyheder