Gå til indhold
Behovet for økonomisk tryghed og frihed fik Heidi til at spare ekstra op

Nyhed -

Behovet for økonomisk tryghed og frihed fik Heidi til at spare ekstra op

Heidi Stær har valgt en supplerende opsparing til sin pension i PBU. Selv om der er mange år til, hun skal pensioneres, tænker hun nemlig allerede på, hvordan livet som pensionist skal være.

Det var en usikkerhed om fremtiden og pensionen og et ønske om at kunne gøre alle de ting, hun ønsker som pensionist, der fik Heidi Stær på 48 år til at spare ekstra op ved siden af sin PBU-pension. Det har hun gjort i snart to år.

- Det er en skræmmende tanke ikke at have det økonomiske råderum til at gøre det, man gerne vil, siger Heidi og fortsætter: Så jeg ville gerne skabe en situation for mig selv, der er overskuelig og tryg og rar at være i med mulighed for oplevelser. En ekstra pension er en måde at forsøge at minimere utrygheden på og føle, at jeg aktivt gør noget for fremtiden.

Det gør en stor forskel at have ekstra
Heidi sætter derfor 1.200 kr. ind på PBU Ekstra hver måned. At kunne hjælpe sine børn er en del af den pensionisttilværelse, hun drømmer om.

- Jeg vil gerne være i stand til at gøre noget for mine tre børn. Den yngste er sandsynligvis under uddannelse, når jeg bliver pensioneret, og vil derfor en gang imellem have brug for min hjælp. Jeg vil også gerne have råd til at rejse, at blive i min bolig og opretholde en rimelig livsstil. Der er stor forskel på, hvordan ens tilværelse ser ud, om man har til noget ekstra eller ej, fortæller Heidi.

Mange huller at fylde ud
Med to uddannelser og tre lange perioder på barselsorlov bag sig, var Heidis pension ikke i sig selv overvældende.

- Jeg er ikke en af dem, der har sparet op til pensionen uafbrudt, siden jeg var 19 år. Jeg havde en del huller at fylde ud, siger hun. Derfor valgte hun et supplement til sin PBU-pension.

Friheden til selv at vælge 
Hvornår Heidi vælger at gå på pension, må tiden vise. Det kommer an på så meget.

- Jeg vil ønske, at jeg har mulighed for at forlade arbejdsmarkedet omkring det tidspunkt, hvor jeg føler, at det er rigtigt. Det er fint at blive ved med at arbejde, så længe det giver værdi for en selv og arbejdspladsen. Og så er det godt at have muligheden for at trappe gradvist ud af arbejdsmarkedet - og den mulighed er den ekstra opsparing medskaber af, afslutter Heidi.

Overvejer du at spare mere op til din pensionisttilværelse?
Så klik på linket nedenfor og læs om PBU Ekstra, og hvordan du tilmelder dig.

PBU Ekstra

Emner


Pædagogernes Pension er pædagogernes helt eget pensionsselskab, og vi er 100 pct. ejet af vores 117.000 medlemmer. Vi forvalter en samlet pensionsformue på ca. 80 mia. kr. Det er vores ambition at tilbyde markedets bedste pensionsordning til pædagoger.

Relaterede nyheder