Gå til indhold
Ligestilling i PBU: Ens barselsregler uanset køn

Nyhed -

Ligestilling i PBU: Ens barselsregler uanset køn

Pædagogernes Pension (PBU) har for nylig som et af de første pensionsselskaber ændret reglerne for barsel og adoption, så mænd og kvinder ligestilles.

”Vi er meget optaget af mænd og kvinders lige muligheder i familien og på arbejdsmarkedet. Derfor ligestiller vi nu barslen, så mænd og kvinder har ret til samme antal uger med løn efter barnets fødsel eller adoption,” fortæller PBU’s adm. direktør, Sune Schackenfeldt.

Samtidig øges perioden fra henholdsvis 24 uger for kvinder og 12 uger for mænd til 26 uger med løn og pension efter fødslen for alle.

De nye regler gælder naturligvis også for regnbuefamilier, og det glæder pensionsrådgiver i PBU, Henrik Skibsted, som selv er homoseksuel:

”At alle medarbejdere uanset køn og familiekonstellation bliver behandlet ens, er et vigtigt signal om, at vi alle er lige. Jeg er glad for at være på en arbejdsplads, der tænker det ind i arbejdsvilkårene som en helt naturlig ting. Det er reel handling og ikke bare flotte ord, der kommer frem ved festlige lejligheder,” siger han.

Kategorier

Kontakt

Sune Schackenfeldt

Sune Schackenfeldt

Pressekontakt Administrerende direktør

Relateret materiale