Gå til indhold
En hyldest til mangfoldigheden

Nyhed -

En hyldest til mangfoldigheden

World Pride starter i dag og er en god anledning til at se på, hvordan det står til med mangfoldighed, åbenhed og inklusion på arbejdspladsen. Mød Henrik, der er rådgiver i Pædagogernes Pension, homoseksuel og med til at arrangere en del af de næste dages begivenheder.

Fra i dag og frem til den 22. august vil Københavns gader vil være fyldt med mennesker fra hele verden og masser af aktiviteter lige fra parader og koncerter til kunst, debatter og sportskonkurrencer. Byen er nemlig vært for Copenhagen 2021 WorldPride and EuroGames, som er to store events, der hylder mangfoldighed, lighed og menneskerettigheder.

I Pædagogernes Pension vil vi også gerne slå et slag for mangfoldigheden. Vi er en arbejdsplads, hvor trivslen hos medarbejderne er i højsædet, og hvor der er plads til alle. Vores medarbejderstab afspejler det øvrige samfund, og derfor er der hos os naturligvis også homoseksuelle medarbejdere. En af dem er Henrik Skibsted, der er pensionsrådgiver, og som er med i styregruppen for Pan Badminton, der arrangerer badmintonturneringen som led i EuroGames 2021.

”10 pct. af medarbejderstaben i Pædagogernes Pension er åbent homoseksuelle, og i en enkelt afdeling er tallet på 40 pct. Desværre er det ikke på alle arbejdspladser, at medarbejderne føler sig trygge ved at være åbne om deres seksualitet. Derfor er det så vigtigt at sætte fokus på mangfoldighed og alles ret til at være, hvem de er, og det handler jo ikke kun om seksualitet, men også om fx kønsidentitet, race og religion. Det er World Pride med til at gøre,” siger Henrik.

Henrik Skibsted, rådgiver i Pædagogernes Pension


En undersøgelse gennemført af Epinion for LO, FTF og Akademikerne fra 2016 viser, at fire ud af ti homoseksuelle og transkønnede skjuler deres seksualitet eller kønsidentitet på jobbet. En anden undersøgelse fra Fagbladet 3F fra 2017 angiver, at mere end hver tredje dansker har oplevet, at der tales nedsættende om homoseksuelle og transkønnede på deres arbejdsplads.

”Der kan være flere årsager til, at man ikke ønsker at være åben om sin seksualitet og kønsidentitet. Men diskrimination eller frygten for den må aldrig være en af dem. Formålet med World Pride og alle de øvrige tiltag, som LGBTQIA-miljøet gennemfører i løbet af året, er at bekæmpe diskrimination og opnå frihed, lighed og accept for alle, uanset hvem de er,” siger Henrik.

Fakta:

World Pride er en stor international kulturfestival, der samler deltagere fra LGBTQIA-miljøet i hele verden. Betegnelsen LGBTQIA, der bruges af arrangørerne bag Copenhagen Pride, står for: lesbisk, gay, bisexuel, transkønnet, queer, intersexuel og asexuel.

Eurogames 2021 foregår både i København og i Malmø og har 22 forskellige sportskonkurrencer på alle niveauer, og man forventer, at mere end 4.000 atleter vil deltage.

Budskabet fra Copenhagen 2021 WorldPride and EuroGames om, at alle er velkomne, uanset hvem de er, udtrykkes i hashtagget #YouAreIncluded.

Kontakt

Sune Schackenfeldt

Sune Schackenfeldt

Pressekontakt Administrerende direktør

Relateret materiale