Gå til indhold
Fuld åbenhed om grøn omstilling

Nyhed -

Fuld åbenhed om grøn omstilling

Pædagogernes Pension giver medlemmer og omverden fuld indsigt i vores prioriteringer og fremskridt om grøn omstilling og investeringer i grønne løsninger.

Pædagogernes Pension ser sig som en del af den nødvendige omstilling af økonomien mod mindre afhængighed af fossil energi til mere vægt på alternative energiformer og grønne og bæredygtige teknologier. Vi har således præsenteret vores klimamål og vej til at blive CO2-neutral senest i 2050.

Vi tror på, at fuld åbenhed er en stærk vej at gå for os
”Det skal være muligt for vores medlemmer og vores omverden at se os i kortene og selv vurdere, hvor langt vi er kommet med vores målsætninger og vores prioriteringer,” lyder det fra Pædagogernes Pensions administrerende direktør Sune Schackenfeldt.

”Pædagogernes Pension bliver det første pensionsselskab, hvor omverdenen løbende kan følge med i, hvilke enkeltinvesteringer vi karakteriserer som grønne - både vores unoterede og noterede investeringer,” siger Sune Schackenfeldt.

De prioriteringer og investeringsvalg, som Pædagogernes Pension træffer, skal ifølge Sune Schackenfeldt bidrage til reelle effekter i realøkonomien og udgøre varige forbedringer af de sociale, miljømæssige og klimamæssige grundlag i verden.

”Derfor mener vi, at det er afgørende, at vi formår at flytte alle vores investeringer i en ansvarlig og bæredygtig retning, herunder at øge de grønne investeringer fremfor kun at præsentere forbedringer i et lille hjørne af vores samlede portefølje i form af et tilvalgsprodukt,” udtaler Sune Schackenfeldt.

”Vi ved, at klimaforandringer er et faktum, og vi ser nogle af de umiddelbare effekter, men vi har ingen præcis viden om, hvor og hvordan det påvirker vores investeringer,” siger investeringsdirektør i Pædagogernes Pension, Carsten Warren Petersen, og tilføjer, at investeringerne derfor skal kunne håndtere skiftende betingelser i omverdenen som fx øget regulering, udvikling af nye innovative teknologier og ændrede forbrugsmønstre.

Følg os på rejsen
Vi har samlet al information om vores grønne omstilling af investeringerne på pbu.dk. Her er det muligt både at få det brede overordnede billede og et detaljeret indblik i, hvilke af vores investeringer vi karakteriserer som grønne, samt kriterierne for, hvad vi vurderer som en grøn investering.

Følg os på rejsen og få løbende indblik i vores fremskridt og resultater i forbindelse med den grønne omstilling. 

Gå til Grøn omstilling

Kontakt

Sune Schackenfeldt

Sune Schackenfeldt

Pressekontakt Administrerende direktør

Relateret materiale