Få vores nyheder på mail

PBU investerer i mikrofinans med fokus på kvinder

Pressemeddelelse   •   Jul 01, 2019 11:50 CEST

Indiske mikrofinanskunder i kø. Foto: NMI

Med en investering på 100 mio. kr. i NMI’s mikrofinansfond stiller Pædagogernes Pension skarpt på det sociale område. Investeringen er med til at give kvinder i udviklingslandene mulighed for at få indflydelse på deres egen fremtid.

Med investeringen på godt 100 mio. kr. i en mikrofinansfond i Nordic Microfinance Initiative (NMI) går Pædagogernes Pension (PBU) foran i branchen og styrker det sociale område i selskabets investeringsprofil.

- Investeringen har en klar kobling til vores strategi for ansvarlige investeringer, hvor vi har fokus på bl.a. kvinder og ligestilling. På den måde styrker vi det sociale område i PBU’s investeringsprofil og muliggør samtidig et godt afkast til glæde for vores medlemmer, udtaler PBU’s administrerende direktør, Sune Schackenfeldt.

Det sociale fokus er tæt forbundet med FN’s Verdensmål om en bæredygtig udvikling. Investeringen i mikrofinans bidrager særligt til målene om ligestilling mellem kønnene, mindre ulighed og afskaffelse af fattigdom.

Mikrofinans med fokus på kvinder
PBU’s investering i mikrofinans giver fattige i Asien og Afrika mulighed for at skabe sig en bedre tilværelse. Mange af disse er kvinder, som tilhører en særligt sårbar og underprioriteret gruppe. Afhængighed af mænd, manglende mulighed for selv at låne penge i banken og samfundsmæssige og kulturelle normer gør det vanskeligt for dem at have en plads i det økonomiske liv og dermed få indflydelse på deres egen fremtid. Ved at formidle små lån og simpel bankforretning gennem mikrofinansfonden er PBU med til at gøre en forskel for disse kvinder. Investeringen skaber grobund for indkomstskabende aktiviteter og giver et supplement til familiernes økonomi.

- Investeringen vil være et vigtigt bidrag til at styrke mennesker og skabe finansiel inklusion i udviklingslandene. Vi er meget glade for at byde investorer som PBU - som deler vores værdier og engagement i ansvarlige og bæredygtige investeringer - velkommen, udtaler Arthur Sletteberg, administrerende direktør hos NMI.


Yderligere information:

Carsten Warren Petersen, investeringsdirektør, PBU, tlf.: +45 35272832, mail: cwp@pbu.dk

Rasmus Juhl Pedersen, ESG-ansvarlig, PBU, tlf.: +45 35272839, mail: rjp@pbu.dk

Om Pædagogernes Pension: Vi er pædagogernes helt eget pensionsselskab og er 100 pct. ejet af vores 115.000 medlemmer. Vi forvalter en samlet pensionsformue på ca. 71 mia. kr.

Om Nordic Microfinance Initiative (NMI): Investerer i mikrofinansinstitutioner (MFIs) i Afrika og Asien og er et offentligt-privat partnerskab. En af selskabets største investorer er Investeringsfonden for Udviklingslande, IFU, som repræsenterer den danske stat.

Vedhæftede filer

PDF-dokument