Gå til indhold
Pædagogernes Pension ekskluderer Tesla

Pressemeddelelse -

Pædagogernes Pension ekskluderer Tesla

Teslas hårde kurs mod den nordiske fagbevægelse betyder, at Pædagogernes Pension nu ekskluderer virksomheden. Det indebærer samtidig et salg af aktier for 242 mio. kr. i Tesla.

Beslutningen om eksklusion er truffet ovenpå varslingen af danske sympatistrejker med svenske kolleger inden for post- og transportsektoren, som ikke kan opnå aftale om kollektiv overenskomst med Tesla.

”Fagforeningsfrihed og retten til at forhandle løn kollektivt er en del af Pædagogernes Pensions værdigrundlag og et vigtigt element i vores tilslutning til FN’s Global Compact. Det kan vi ikke gå på kompromis med,” udtaler administrerende direktør i Pædagogernes Pension Sune Schackenfeldt.

Pædagogernes Pension har senest drøftet arbejdstagerettigheder med Tesla i marts i år, men topchef Elon Musks kategoriske udmeldinger og den hårde kurs mod den nordiske fagbevægelse gør det uholdbart for Pædagogernes Pension fortsat at investere i virksomheden.

”Det er ærgerligt, fordi det er en spændende og innovativ virksomhed, som er en væsentlig drivkraft i udviklingen af elbiler og batterier. Vi vil undersøge, hvordan vi eventuelt fortsat kan bidrage til et aktionærpres på Tesla, så de giver indrømmelser i forhold til basal fagforeningsfrihed og grundlæggende arbejdstagerrettigheder,” udtaler Sune Schackenfeldt.

Pædagogernes Pension valgte tidligere i år at ekskludere Amazon af samme årsag. Her har flere års dialog desværre ikke udmøntet sig i vilje til at forbedre muligheden for at forhandle løn og arbejdsvilkår.

Kategorier


Pædagogernes Pension er pædagogernes helt eget pensionsselskab, og vi er 100 % ejet af vores mere end 120.000 medlemmer. Vi forvalter en samlet pensionsformue på ca. 90 mia. kr. Det er vores ambition at tilbyde markedets bedste pensionsordning til pædagoger.

Kontakt

Sune Schackenfeldt

Sune Schackenfeldt

Pressekontakt Administrerende direktør