Gå til indhold

Pressemeddelelse -

2016 bød på topresultater og ny direktør i Pædagogernes Pension

Med årets højeste afkast i markedsrente og de 3. laveste omkostninger fik pædagogerne de bedste betingelser for at udvikle pensionerne i 2016. Samtidig styrkede Pædagogernes Pension det udadvendte fokus på etik og ansvarlighed.

Målet for PBU er til alle tider at være den bedste pensionsordning for landets pædagoger. Det synes jeg i den grad er opfyldt med de skrappe nøgletal, som præger det regnskab, vi offentliggør i dag. Det har ikke været et let år at agere i på pensionsmarkedet, og samtidig har vi så at sige skiftet kaptajn på skibet midt i stormen. Men jeg synes, at regnskabet også understreger, at vi har haft et meget vellykket direktørskifte”, siger formanden for Pædagogernes Pension, Claus Omann Jensen, der også er borgmester i Randers kommune. 

Afkast i markedsrente på 8,44 pct. og omkostninger på 321 kr. 

Et topafkast blandt alle markedsrenteordninger satte sine spor. De yngste medlemmer under 46 år opnåede et afkast på 9,65 pct. mens de ældste over 70 år fik et afkast på 7,94 pct. Det var ikke mindst gode afkast på nominelle obligationer (6,4 pct.) og amerikanske aktier (21,1 pct.), der sikrede førstepladsen. 

Administrationsomkostningerne pr. medlem (N5) blev på 321 kr. I 2014 lå de på 398 kr., men faldt midlertidigt til 285 kr. i 2015. En del af den nedgang skyldtes momsrefusion fra SKAT, og derfor ligger der en reel omkostningsreduktion bag det seneste regnskabstal for 2016. 

Risikoresultatet blev positivt, selv om der blev indført en ny ydelse til pædagoger i ressourceforløb, og forsikringspræmierne blev nedsat fra 500 til 350 kr. i løbet af 2016 fik 250 pædagoger tilkendt den ny ydelse i forbindelse med ressourceforløb. 

Fokus på både afkast og ansvarlighed giver en dobbelt bundlinje 

Pædagogernes Pension har som aktive ejere stemt for aktionærresolutioner, der støtter en god udvikling for mennesker, samfund og miljø, på generalforsamlinger over hele verden. Samtidig blev det i 2016 slået fast, at ansatte under ingen omstændigheder modtager gaver fra leverandører eller eksterne kapitalinteresser.

Næstformand, Lasse Bjerg Jørgensen, hovedkasserer i BUPL, udtaler: ”Pædagogerne er ansvarsfulde mennesker med en værdibaseret tilgang til verden. Det er selvfølgelig afgørende for os, at vores pension vokser mest muligt, og det er vi tilfredse med er tilfældet i PBU. Men det er ligeledes vigtigt at vide, at vores pensionsordning er kendetegnet ved en etisk og ansvarlig adfærd. Også derfor har 2016 været et godt år for pædagogerne. 

I 2017 er fokus på igen at sikre et bæredygtigt afkast og samtidig udvikle rådgivning-, service- og værditilbud endnu mere til pædagogerne. 

”Pædagogernes Pension er en af landets få singulære ordninger. Det betyder, at vi kun er til for pædagogerne, og den identitet giver os en stor styrke, når vi skal udvikle ordningen”, slutter Sune Schackenfeldt, administrerende direktør i Pædagogernes Pension. 

Yderligere information: 

Udviklingsdirektør 

Jan Kæraa Rasmussen, 

23335556

Emner


Pædagogernes Pension er pædagogernes helt eget pensionsselskab, og vi er 100 pct. ejet af vores mere end 110.000 medlemmer. Vi forvalter en samlet pensionsformue på ca. 70 mia. kr. Det er vores ambition at tilbyde markedets bedste pensionsordning til pædagoger.