Gå til indhold
Vi ruster din pension til fremtiden

Nyhed -

Vi ruster din pension til fremtiden

Nye forventninger til fremtiden har betydning for din pension.

Det er svært at spå - især om fremtiden. Men det er det, pensionsselskaberne prøver på, når vi fortæller, hvad du som medlem kan regne med at få i pension. Men i Pædagogernes Pension gør vi det på et kvalificeret grundlag, hvor vi tager højde for økonomiske og sociale ændringer i samfundet. Jo længere ud i fremtiden, vi skal forudsige, desto mere usikkert bliver det naturligvis. Derfor er prognoserne for vores yngste medlemmer forbundet med en vis usikkerhed.

Et realistisk grundlag
Fra 1. januar 2019 indfører pensionsbranchen nye forudsætninger til at beregne prognoserne for danskernes pension. De nye forudsætninger skal være mere realistiske, end de muligvis har været tidligere. Ifølge eksperter kommer det til at betyde en lavere pension for mange danskere.

I Pædagogernes Pension har vi i mange år taget højde for rente og andre samfundsvilkår, når vi beregner din pension. Udgangspunktet har været både forsigtigt og realistisk, og de nye forudsætninger vil derfor komme til at læne sig meget op ad den måde, vi allerede beregner din pension på. De nye forudsætninger betyder derfor ikke væsentligt lavere pensioner for PBU’s medlemmer. Og ændringerne får mindst betydning for vores ældre medlemmer, som er tæt på pensionen.

Længere levetid giver lavere pension
I starten af november i år sendte vi breve ud til alle vores ikke-pensionerede medlemmer for blandt andet at fortælle, hvad det betyder for pensionen, at danskerne lever længere. Konsekvensen af en høj levealder er, at opsparingen skal række over flere år, og den årlige pension bliver derfor lavere. Samtidig kunne vi også fortælle, at vi flytter to mia. kr. fra egenkapitalen over til medlemmernes opsparing. Det betyder for mange medlemmer en vis kompensation for den nedsættelse af pensionen, som den højere levealder medfører.

Fra den 1. januar 2019 kan du se dine nye pensioner i PBU her på hjemmesiden.

Emner

Kontakt

Sune Schackenfeldt

Sune Schackenfeldt

Pressekontakt Administrerende direktør