Gå til indhold
Stor interesse for budskaber om deltid og fleksibel pension

Nyhed -

Stor interesse for budskaber om deltid og fleksibel pension

Pædagogernes Pension (PBU) har deltaget i en række arrangementer i den seneste tid. Alle steder var interessen stor for at høre om de to hovedbudskaber, vores rådgivere havde med til pædagogerne.

PBU’s stand var velbesøgt, da vi deltog på de lokale BUPL-generalforsamlinger i Hillerød, København, Rødovre og Århus, på Pædagogisk forsamling i Kolding og på Professionsdagen i Østjylland. Alle steder var køen lang for at høre mere om de to budskaber, pædagogerne blev mødt med: Deltid koster på pensionen, og pensionen fra PBU er fleksibel.

En hel eller halv guldbarre?
For at gøre budskabet om deltid så konkret og illustrativt som muligt havde vi valgt at dele guldbarrer ud til henholdsvis deltids- og fuldtidsansatte, hvor sidstnævnte fik den store variant, og de deltidsansatte måtte nøjes med en halv af slagsen. For det er det, som er essensen, når vi taler om deltid og pension: Jo færre timer du arbejder, jo færre penge ryger der ind på pensionskontoen til din alderdom. Det er vigtigt at være opmærksom på, så du eventuelt kan gøre noget ved det i tide.

Log på og se, hvad der sker med din pension, når du skruer op og ned for timerne

Brug PBU-pensionen til at trappe ned
Det andet hovedbudskab, som pædagogerne fik med på vejen, var, at pensionen fra PBU er fleksibel. Det betyder, at du bl.a. kan bruge PBU-pensionen til at trække dig gradvist tilbage fra arbejdslivet, hvis du ønsker det. Den fleksible pension kan især være relevant for de pædagoger, som ikke er en del af efterlønsordningen.

Læs mere om fleksibel pension

Rundt om pension
Besøgene på PBU’s stand gav anledning til at høre om meget andet, der har med pension at gøre. Efterløn, pensionstjek og supplerende opsparing var blandt de emner, som medlemmerne også spurgte PBU-rådgiverne om.

I de kommende uger har du mulighed for at møde os på vores stand, hvis du er en af dem, der skal til enten BUPL-generalforsamling i Odense, professionsdag i Nordjylland eller BUPL’s kongres i Nyborg.

Mere information?
Ved arrangementerne delte PBU’s rådgivere et faktablad ud med blandt andet eksempler på, hvad det betyder for pensionen, når du er på deltid kontra fuldtid. Det kan du også læse ved at klikke på linket nederst på siden.


Pædagogernes Pension er pædagogernes helt eget pensionsselskab, og vi er 100 pct. ejet af vores 117.000 medlemmer. Vi forvalter en samlet pensionsformue på ca. 80 mia. kr. Det er vores ambition at tilbyde markedets bedste pensionsordning til pædagoger.

Relateret materiale