Gå til indhold
Solide afkast, lave omkostninger og tårnhøj medlemstilfredshed

Nyhed -

Solide afkast, lave omkostninger og tårnhøj medlemstilfredshed

Årets generalforsamling og delegeretmøde er veloverstået – med stort engagement og tilfredshed.

Mandag den 4. april 2022 løb den årlige ordinære generalforsamling og det efterfølgende delegeretmøde i Pædagogernes Pension af stablen. Og til stor glæde for alle de fremmødte blev det i år afviklet fysisk igen. Selvom sidste års digitale generalforsamling foregik rigtigt fint, så er der ikke noget bedre end at være til stede i det samme rum og kunne se hinanden.

En ny bestyrelse
Der har været ændringer i bestyrelsen i årets første måneder:

  • Kim Hyttel blev genvalgt uden modkandidater på årets generalforsamling som medlemsvalgt bestyrelsesmedlem. Han fortsætter desuden som 2. næstformand til bestyrelsen. Stort tillykke – Vi glæder os til et fortsat godt samarbejde!
  • Ann Lindhardt er nyt bestyrelsesmedlem, udpeget af KL. Ann er 2. viceborgmester i Hørsholm. Stort tillykke og velkommen til!
  • Uffe Jensen er genudpeget af KL og fortsætter som bestyrelsesformand for PBU. Uffe er 2. viceborgmester i Odder. Stort tillykke – Vi glæder os til et fortsat godt samarbejde!

Det betyder samtidig, at vi må sige farvel til Carsten Rasmussen, som er kommunalbestyrelsesmedlem i Lejre kommune. Tak for nu og for dit store engagement.

På billedet nedenfor ses den nye bestyrelse i Pædagogernes Pension.

Et begivenhedsrigt år på de finansielle markeder
Flere elementer har påvirket de finansielle markeder i løbet af 2021. Bestyrelsesformand, Uffe Jensen, fortalte i sin beretning om coronakrisen, og om hvordan den næppe havde sluppet sit tag, før problemer med de globale forsyningskæder, bl.a. på grund af manglende computerchips til biler, tog over. Efterfulgt af en energikrise, der medførte historisk store prisstigninger, som nu rammer danske husholdninger. Ikke desto mindre sluttede året med afkast, som endnu en gang var bedre end ventet. For en 45-årig pædagog blev afkastet over 14 ½ pct.

Pædagogernes Pension ligger fortsat blandt de selskaber, som ”på længere sigt leverer” de højeste afkast for medlemmer i alle aldersklasser – til trods for, at de finansielle markeder har været ustabile.

Tårnhøj medlemstilfredshed
Pædagogernes Pension har valgt at sætte ekstra fokus på medlemstilfredshed, og et af indsatsområderne er at måle tilfredsheden. I den forbindelse begyndte vi i 2021 at benytte det anerkendte værktøj NetPromoterScore som målepunkt. På denne skala, der går fra -100 til 100, endte Pædagogernes Pension året med en måling på imponerende 65. Det er vi meget stolte af! Og vi er helt i front. Til sammenligning ligger gennemsnittet for pensionsbranchen på -6. 

Men vi har også stor fokus på at være til stede, når og hvor pædagogerne ønsker det. De mange rådgivningstilbud inklusive vores nye app Bedre Pension blev præsenteret for de fremmødte på delegeretmødet, så alle kunne få en oplevelse af den pædagognære rådgivning.


Du kan læse hele bestyrelsesberetningen nedenfor. Du finder også et link til årsrapporten for Pædagogernes Pension, som netop er offentliggjort. Heri kan du læse meget mere om årets resultater. Ligeledes kan du læse vores rapport om Samfundsansvar.

Årsrapport for Pædagogernes Pension 2021

Rapport om Samfundsansvar 2021

Pressekontakt

Sune Schackenfeldt

Sune Schackenfeldt

Pressekontakt Administrerende direktør