Gå til indhold
Skattefradrag i 2017 for indbetaling til ratepension

Nyhed -

Skattefradrag i 2017 for indbetaling til ratepension

Du kan i år få et skattemæssigt fradrag, hvis du indbetaler til en ratepension. Men sidste chance er 28. december kl. 16.00.

Du kan i år få et skattemæssigt fradrag, hvis du indbetaler til en ratepension. Du kan skattemæssigt indbetale op til 53.500 kr. til ratepension i 2017.

Hvis du indbetaler til din almindelige ordning i Pædagogernes Pension – så husk at der går et beløb ind på ratepension. Du kan se her, hvor meget du kan indbetale i år. Hvis du kommer til at indbetale for meget, går et overskydende beløb automatisk til en livsvarig alderspension. På denne måde får du dit skattemæssige fradrag.

Hvis du også indbetaler til en bank skal du selv regne dette beløb med. Det kan vi nemlig ikke se i Pædagogernes Pension.

Skal jeg også indbetale til en alderssum?

Hvis du i dag indbetaler til en ratepension, så vil det give god mening også at indbetale et engangsbeløb til en alderssum. Du kan nøjes med at indbetale 100 kr. På denne måde vil du sikre, at du kan få din alderssum udbetalt fem år før din folkepensionsalder. Og det gælder også de beløb, du indbetaler i årene fremover.

Hvis du først opretter din alderssum til næste år, kan du først få opsparingen udbetalt tre år før din folkepensionsalder.

PBU Weekendpension - gratis oprettelse. 

Og 0 kr i omkostningerHvis du ikke allerede sparer mere op, kan du med fordel oprette en PBU Weekendpension. Den er med sikkerhed billigere end din bank - da du som medlem af PBU betaler 0 kr. i oprettelse og 0 kr. i løbende okostninger.

Dermed går hele din indbetaling direkte ind på opsparingen - og det giver mere pension for pengene til dig. Du kan oprette en PBU Weekendpension her på et øjeblik.

Emner