Gå til indhold
Skattefradrag giver mere pension

Nyhed -

Skattefradrag giver mere pension

Benyt skattefradraget for indbetalinger til pensionen, inden året er slut.

Hvis du indbetaler til en ratepension, kan du få et skattefradrag i år. Du kan skattemæssigt indbetale op til 55.900 kr. til ratepension i 2019.

Du har stadig tid til at få de skattemæssige fordele, sidste frist for indbetaling er nemlig den 31. december 2019 kl. 23.59.

Indbetaler du allerede til ratepension?
Hvis du indbetaler til din almindelige ordning i PBU, så husk, at der bliver indbetalt et beløb til ratepension. Klik på linket nedenfor og se, hvad du selv eller din arbejdsgiver har indbetalt til din ratepension. Så ved du, hvor meget mere du kan indbetale i år. Hvis du har indbetalt til en anden ratepension i fx en bank eller andre pensionsselskaber, skal du også regne dette beløb med.

Log på og se dine indbetalinger

Skal jeg også indbetale til en aldersopsparing?
Vil du gerne have større økonomisk råderum og fleksibilitet? Så vil det give god mening også at indbetale til en skattefri aldersopsparing på en supplerende opsparing.

Aldersopsparingen udbetales som et engangsbeløb og modregnes ikke i folkepensionstillægget. Der er ikke noget skattefradrag for indbetalingen, men til gengæld er udbetalingen skattefri. I år kan du betale op til 5.200 kr. til en aldersopsparing, og hvis du har mindre end fem år til din folkepensionsalder, er loftet for indbetaling på 48.000 kr.

PBU Ekstra – en supplerende opsparing
Hvis du ikke allerede sparer mere op, kan du med fordel oprette en PBU Ekstra. Når du opretter en PBU Ekstra, får du en anbefaling på, om det er bedst for dig at spare op på en ratepension eller en aldersopsparing. Uanset hvilken én, du vælger, betaler du 0 kr. i oprettelse og 0 kr. i løbende omkostninger. Dermed går hele din indbetaling direkte ind på opsparingen. Det giver mere pension for pengene til dig.

Du kan oprette en PBU Ekstra her på et øjeblik.


Pædagogernes Pension er pædagogernes helt eget pensionsselskab, og vi er 100 pct. ejet af vores 117.000 medlemmer. Vi forvalter en samlet pensionsformue på ca. 80 mia. kr. Det er vores ambition at tilbyde markedets bedste pensionsordning til pædagoger.