Gå til indhold
Rekord i ekstra opsparing

Nyhed -

Rekord i ekstra opsparing

Flere og flere pædagoger vælger at lægge mere til side til pensionslivet. Og i 2021 blev antallet af indbetalinger til den supplerende opsparing, PBU Ekstra, rekordstort.

En supplerende opsparing giver dig et økonomisk råderum og fleksibilitet til at trække dig tilbage fra arbejdsmarkedet i det tempo, du selv ønsker. Det har medlemmerne i Pædagogernes Pension opdaget, og der er derfor blevet indbetalt til den supplerende opsparing, PBU Ekstra, i langt højere grad end tidligere.

I 2021 nåede indbetalingerne et rekordhøjt niveau, og samlet set er der indbetalt 32 pct. mere i 2021 end i 2020.

Det er ikke kun dem, der i forvejen havde en PBU Ekstra, som har overført et ekstra beløb til opsparingen. Antallet af pædagoger, der har valgt at oprette en supplerende opsparing, steg i 2021 med 22 pct.

Stigende udvikling i 13 år
Siden 2008, hvor Pædagogernes Pension begyndte at tilbyde den supplerende opsparing, er indbetalingerne til PBU Ekstra steget støt. Alene over de sidste 5 år er indbetalingerne mere end fordoblet. I 2020 så vi en markant stigning, som formodentlig skyldes en effekt af både corona, bankernes negative renter og muligheden for at få de indefrosne feriepenge udbetalt.

Det rekordhøje antal betalinger i 2021 er derfor overraskende flot ifølge ansvarlig for medlemsområdet, Line Nexø.

”Det tyder på, at pædagogerne har fået øjnene op for PBU Ekstra som et alternativ til de dyre banker. Hos os koster det nemlig ikke pædagogerne noget at oprette en supplerende opsparing, og de betaler heller ikke ekstra administrationsomkostninger,” siger Line Nexø og fortsætter:

”Det er i det hele taget meget positivt, at mange vælger at spare ekstra op, så de har mulighed for at få det pensionsliv, de ønsker. Det kan handle om en økonomisk mulighed for at gøre nogle af de ting, man ikke har haft tid til, mens man arbejdede. Eller det kan være et ønske om fleksibilitet i forhold til at trække sig gradvist tilbage fra arbejdslivet”.

Vil du også spare ekstra op?
Du kan regne på, hvor meget en ekstra opsparing giver dig, og oprette en PBU Ekstra ved at klikke her:
Spar mere op