Gå til indhold
PBU på KL’s Børne og Unge Topmøde

Nyhed -

PBU på KL’s Børne og Unge Topmøde

Også i år deltog PBU på KL’s Børne og Unge Topmøde i Aalborg. Denne gang havde vi en stand sammen med BUPL, og det fælles tema var pædagogernes tilbagetrækning.

Hver 4. pædagog kan gå på pension inden for de næste 10 år. 

Det er en udfordring, som PBU sammen med BUPL satte spot på ved KL’s Børne og Unge Topmøde, der løb af stablen d. 16. og 17. maj i Aalborg.

Vi er glade for, at så mange lagde vejen forbi PBU’s og BUPL’s fælles stand i løbet af de to dage. Her blev der især talt om, hvad der skal til, for at pædagogerne bliver lidt længere som en del af løsningen på den voksende mangel på pædagoger.

Vi havde taget et Danmarkskort med, der viser hvor stor en andel af pædagogerne i de enkelte kommuner, der har mulighed for at forlade arbejdsmarkedet inden for de næste 5-10 år. Det gav bl.a. anledning til at sammenligne kommunerne og til drøftelser om både rekruttering, og om man gør tilstrækkeligt i kommunerne for at fastholde medarbejderne - fx med mulighed for seniorordninger.

BUPL var også på scenen, hvor formand Elisa Rimpler bl.a. fastslog, at der ingen smutveje er til høj kvalitet. "Det kræver investering i flere pædagoger og mere plads til faglighed", sagde hun. 


Der var stor aktivitet og mange faglige snakke ved den fælles stand.

PBU’s hold bestod bl.a. af adm. direktør Sune Schackenfeldt og udviklingschef Annie Kristensen.

Pressekontakt

Sune Schackenfeldt

Sune Schackenfeldt

Pressekontakt Administrerende direktør