Gå til indhold
Pædagogernes Pension anbefaler: Du bør beholde din efterløn

Nyhed -

Pædagogernes Pension anbefaler: Du bør beholde din efterløn

Folketinget har besluttet, at man i perioden 1. januar til 30. juni 2018 kan få udbetalt sine indbetalte efterlønsbidrag skattefrit, hvis man melder sig ud af efterlønsordningen. Men det er næppe nogen særlig god idé.

Det kan umiddelbart være fristende at sige ja tak til at få sit efterlønsbidrag udbetalt skattefrit lige nu og her – men Medlemschef i Pædagogernes Pension, Annie Kristensen, råder dig til virkelig at tænke dig grundigt om:

- Når først man har sagt ja til pengene, er der ingen fortrydelsesret. Og selv om pengene er rare, siger man faktisk samtidig nej til en række fordele, siger Annie Kristensen.

Konsekvenser ved at fravælge efterlønnen
Hvis du vælger at få udbetalt dine efterlønsbidrag, betyder det nemlig,

  • at du aldrig vil kunne gå på efterløn
  • at du ikke kan optjene skattefri præmier ved at arbejde, efter du har nået din efterlønsalder, og dermed få udbetalt op til ca. 160.000 kr. skattefrit, når du bliver folkepensionist
  • at du ikke længere er sikret et seniorjob op til fem år før din efterlønsalder, hvis du bliver ledig og har opbrugt din dagpengeret. Læs mere om seniorjob her.
  • at du ikke kan opnå ret til fleksydelse, hvis du senere bliver tilkendt et fleksjob

Læs mere på BUPL's hjemmeside. Er du i tvivl om noget, kan du kontakte BUPL-A

Ekstra opsparing er en god idé
Annie Kristensen anbefaler, at man uanset hvad – nu man er i gang - giver sin pensionsøkonomi et grundigt serviceeftersyn:

- Rigtig mange pædagoger sparer for lidt op. De har brug for at få sat turbo på opsparingen med en løbende supplerende indbetaling, forklarer hun.

I Pædagogernes Pension kan du som pædagog kvit og frit oprette en PBU Weekendpension – og du betaler 0 kr. for at få den administreret. Det betyder, alle dine indbetalinger går ubeskåret ind på din opsparing.

Tag et Pensionstjek her

Læs mere om PBU Weekendpension her

Hvornår kan du tidligst få pensionen udbetalt? Læs mere her ...

Emner

Kontakt

Sune Schackenfeldt

Sune Schackenfeldt

Pressekontakt Administrerende direktør