Få vores nyheder på mail

Nyt for dig på 55 år og derover

Nyhed   •   Jun 25, 2020 10:42 CEST

Vi har netop sat strøm til et nyt område på hjemmesiden for dig på 55 år og derover. Plus55 er en hjælp til at forberede og planlægge din pension. Er du allerede på pension, er der også masser at hente for dig.

Hvordan kan overgangen fra mit arbejdsliv til pensionslivet foregå? Hvad har andre i min situation gjort? Har jeg sparet nok op? Hvornår kan jeg få udbetalt min PBU-pension? Kan jeg arbejde, selvom jeg får efterløn eller pension? Hvad er en seniorordning?

Der kan være mange spørgsmål, som presser sig på, og mange overvejelser at gøre, uanset om du er ved at gøre dig de første tanker om din pension i nærmeste fremtid, om du skal til at planlægge pensionen, eller du allerede er gået på pension. 

Vi hjælper dig med at få et overblik og giver masser af gode råd og inspiration på Plus55. Siderne er målrettet vores medlemmer på 55 år og derover.

”Plus55 er blevet til i samarbejde med BUPL og BUPL-A, fordi vi ønsker at samle informationen om de mange muligheder, der er, når man skal overveje den sidste del af arbejdslivet eller planlægge overgangen til pension. Det er en af de store livsbegivenheder at gå fra arbejdsliv til pensionsliv, og vi vil gerne give gode råd og bidrage med inspiration fra nogle af dem, der har prøvet det,” fortæller Annie Kristensen, medlemschef i Pædagogernes Pension.

Medlemmernes egne historier
En af dem, der har bidraget til det nye område, er Aske Juul Lassen, som
forsker i aldring. Han har på vegne af Pædagogernes Pension interviewet nogle af medlemmerne for blandt andet at undersøge, hvad der er vigtigt for pædagogerne, når de skal forberede pensionen. Nogle af disse medlemshistorier samt Askes gode råd baseret på hans forskning kan du læse og blive inspireret af på Plus55.

Tre faser med muligheder
Plus55 er delt op i de tre hovedkategorier, der beskriver forskellige faser: Forbered dig, Planlæg din pension og På pension.

Inden for hver kategori er der tre hovedemner:

- ’Dine muligheder’ er der, hvor du kan hente masser af inspiration til den sidste del af arbejdslivet, og hvordan et pensionsliv kan planlægges og se ud.

- ’Din PBU-pension’ indeholder bl.a. fakta og overblik over din pensionsordning, og hvordan den kan stykkes sammen.

- ’Efterløn, folkepension og andet’ viser, hvad du i øvrigt kan have udover din PBU-pension.

Er du blevet nysgerrig efter at se mere? Så klik på linket nedenfor. Vi hører gerne fra dig, hvis du har kommentarer eller spørgsmål til siderne.

Gå til Plus55