Gå til indhold
Ny rapport: Læs om PBU’s arbejde med samfundsansvar

Nyhed -

Ny rapport: Læs om PBU’s arbejde med samfundsansvar

I den nyeste Rapport om Samfundsansvar kan du blive klogere på vores arbejde med ansvarlig investering og aktivt ejerskab i 2018. Du kan også læse om, hvad vi vil have fokus på i de kommende år.

Så er Rapport om Samfundsansvar 2018 på gaden. Den beskriver PBU’s arbejde med sociale, miljømæssige og ledelsesmæssige forhold i vores investeringer.

Rapporten indeholder en status på de tiltag, vi har gennemført i 2018, og viser konkrete eksempler på, hvordan vi udøver aktivt ejerskab.

I de kommende år vil fokus i det aktive ejerskab være på virksomhedernes sociale forhold indenfor disse fire områder:

  • Ansvarlig skat
  • Kvinders rettigheder og ligeløn
  • Børns rettigheder
  • Arbejdstagerrettigheder

Et af de områder, vi bl.a. kigger på, og som vi foreløbig har gode erfaringer med, er investering i mikrofinans, som retter sig mod fattige kvinder primært i landområderne i Sydamerika, Indien og Østafrika. Målet med mikrofinans er at formidle små lån og simpel bankforretning til private og småentreprenører, der ellers ikke har adgang til finansiering.

Det og meget andet kan du læse mere om i rapporten, som du finder lige her: Rapport om Samfundsansvar 2018


Pædagogernes Pension er pædagogernes helt eget pensionsselskab, og vi er 100 pct. ejet af vores 117.000 medlemmer. Vi forvalter en samlet pensionsformue på ca. 80 mia. kr. Det er vores ambition at tilbyde markedets bedste pensionsordning til pædagoger.