Gå til indhold

Nyhed -

Nu kan du spare op til en alderssum

Du kan nu spare op til en alderssum i PBU Weekendpension. Alderssummen er et skattefrit engangsbeløb, som du kan få udbetalt fra 5 år før din folkepensionsalder.

Du bestemmer helt selv, hvor meget du vil spare op hver måned, og du kan stoppe og starte din opsparing, som du vil. Og når pengene bliver udbetalt, kan du naturligvis bruge dem til lige, hvad du vil.

Mindre modregning – og fleksibel tilbagetrækning
Alderssummen har ingen betydning for størrelsen af dit folkepensionstillæg, og kun begrænset betydning for størrelsen af efterlønnen, uanset hvor meget du indbetaler. Derfor anbefaler vi opsparing til en alderssum til pædagoger, der er relativt tæt på pensionsalderen.

Du kan naturligvis stadig spare op på en ratepension i PBU Weekendpension. Ratepensionen bliver udbetalt over 10 år – og du kan få den udbetalt fra 5 år før din folkepensionsalder. Hvis du vælger at få den udbetalt samtidig med, at du stopper med at arbejde, så giver det mere at leve for i de første 10 år. Det kan være en rigtig god ide, fordi mange har et større forbrug i disse år.

En PBU Weekendpension kan give dig mulighed for gradvis tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet før folkepensionsalderen - og dermed større fleksibilitet.

Du kan nemt starte en opsparing på PBU Weekendpension. Du skal blot have dit kontonummer ved hånden, så er du klar!

Tag et PBU Pensionstjek
Mangler du et overblik over din økonomi som pensionist? Med PBU Pensionstjek kan du tage temperaturen på din opsparing. Vi anbefaler, at du har en pension svarende til ca. 70 pct. af din løn, hvis du vil opretholde den levestandard, som du har i dag. Tag tjekket på et øjeblik - og se, hvor meget du har ...

Beløbsgrænser og fradrag
Der er fradrag i skatten ved opsparing til ratepension op til 53.500 kr. pr. år, og der skal betales skat af pensionen, når du får den udbetalt.

Der kan indbetales op til 29.600 kr. til alderssum i 2017. Her er der ikke fradrag, men til gengæld er udbetalingen skattefri.

Emner