Gå til indhold
Mere i sparegrisen med PBU Ekstra

Nyhed -

Mere i sparegrisen med PBU Ekstra

Pædagogerne betaler i stigende grad til PBU Ekstra. Men mange sparer stadig ikke nok op. 

Indbetalingerne til PBU Ekstra er steget støt siden 2008, hvor Pædagogernes Pension begyndte at tilbyde den supplerende opsparing. I 2019 landede tallet på over 97 mio. kr., og det er en stigning på 25 pct. i forhold til året før. Det er ikke kun dem, der i forvejen har en supplerende opsparing, som lagde flere penge i sparegrisen, mange valgte også at oprette en PBU Ekstra i 2019.

Gode grunde til at spare mere op
Pædagogernes lyst til at spare mere op stiger altså, og det er positivt. En ekstra opsparing giver nemlig et økonomisk råderum til at få den pensionstilværelse, man ønsker. Det kan fx være muligheden for at trappe gradvist ud af arbejdsmarkedet. Det er også en god idé at spare mere op, hvis man arbejder på deltid, for den kortere arbejdstid koster nemlig på pensionen.

Sparer du nok op?
Trods den pæne stigning i indbetalingerne til PBU Ekstra, sparer helt op mod halvdelen af pædagogerne ikke nok op. Du kan finde ud af, om din pension rækker til det, du gerne vil, ved at tage et pensionstjek og se, hvad din pensionsprocent er. En tommelfingerregel er, at du skal have ca. 70 pct. af din løn i samlet pension, hvis du vil opretholde den levestandard, som du har i dag. Med PBU Pensionstjek kan du sammenligne din pension med din løn i dag.

Lad mig tage et pensionstjek

Hvorfor PBU Ekstra?
Den supplerende opsparing, PBU Ekstra, er en fordelagtig måde at spare mere op på. Alle dine penge går direkte ind på din opsparing, som bliver forrentet med det direkte afkast af investeringerne. Du har mulighed for et skattemæssigt fradrag på opsparingen, og så får du disse fordele oveni:

  •  Du betaler ikke for oprettelsen
  • Du betaler ikke ekstra administrationsomkostninger
  • Du bestemmer selv, om du vil betale et engangsbeløb eller et fast beløb hver måned. Du kan også holde pause i indbetalingerne, hvis du vil.
  • Du kan spare op til en ratepension eller en aldersopsparing

Du kan regne på, hvor meget en ekstra opsparing giver dig, og oprette en PBU Ekstra ved at klikke her.


Vidste du, at ...
I 2008 kunne medlemmerne for første gang oprette en supplerende opsparing i Pædagogernes Pension. Dengang kaldte vi den for Weekendpension, men i 2018 omdøbte vi den til PBU Ekstra. Produktet er dog stadig helt det samme: En fordelagtig supplerende opsparing, der giver dig mere pension for pengene.

Kontakt

Sune Schackenfeldt

Sune Schackenfeldt

Pressekontakt Administrerende direktør