Få vores nyheder på mail

Ligestilling, skat og jobskifte til debat på Folkemødet

Nyhed   •   Jun 11, 2019 19:54 CEST

Folkemødet skydes i gang på torsdag, og Pædagogernes Pension byder i år på tre events med hver deres vigtige tema, som tager udgangspunkt i et eller flere af FN’s Verdensmål. Det hele foregår i Pædagogernes Telt, og er du på Folkemødet, skulle du tage at komme forbi.

Ligestillings-lykkehjulet kommer til at snurre, når Pædagogernes Pension tager hul på Folkemødets første dag. Direktør Sune Schackenfeldt vil stå klar til at dreje hjulet og stille spørgsmål til en række erfarne og markante kvinder. Vi har nemlig sat erhvervskvinde Stine Bosse, TV 2’s direktør Merete Eldrup og BUPL’s formand Elisa Rimpler stævne i Pædagogernes Telt. Her skal de quizze og debattere om, hvordan investorer og virksomheder kan bidrage til mere ligestilling. Det skal nok blive underholdende, når de tre stærke kvinder med holdninger får ordet. Det er torsdag d. 13. juni kl. 16.30-17.30.

Ansvarlig skat - hvorfor skal det være så svært?
På Folkemødets anden dag skal vi tale om, hvordan vi kommer i mål med, at alle virksomheder betaler en fair og ansvarlig skat. Vi har samlet nogle centrale stemmer i debatten om virksomheders skattebetaling, og vi spørger dem, hvorfor det skal være så svært? Weekendavisens chefredaktør Martin Krasnik vil styre debatten, når PFA’s direktør Allan Polack, Oxfam IBIS’s generalsekretær Kristian Weise, Fagbevægelsens Hovedorganisations næstformand Bente Sorgenfrey og PBU’s direktør Sune Schackenfeldt taler om skat fredag d. 14. juni kl. 15.00-16.00.

Kan man skifte job, når man er 57?
Senere samme dag inviterer vi til workshop i teltet. Her ser vi på muligheder og udfordringer ved et jobskifte for de pædagoger, der er tættere på 60 end 50. Hvad stiller man op, hvis man ikke ønsker at fortsætte i det job, man er i, men heller ikke er parat til at gå på pension? Det dilemma sætter vi til debat sammen med fagfolk, der kender pædagoger og deres vilkår rigtigt godt: Lasse Bjerg Jørgensen fra BUPL, formand for BUPL-A og næstformand i PBU’s bestyrelse, Betina Vincent Andersen, formand for BUPL Sydøst, Flemming Bach Sørensen, sekretariatsleder i BUPL Østjylland, Anna Fransen, jobvejleder i BUPL-A og Connie Madsen, pensionsrådgiver i Pædagogernes Pension. Er du på Folkemødet, så kom og giv din mening til kende fredag d. 14. juni kl. 16.30-17.30.

Alle tre events tager udgangspunkt i et eller flere af FN’s Verdensmål, som er Folkemødets overordnede tema for i år, og finder sted i Pædagogernes Telt J35 på Kæmpestranden.

Pensionsrådgivning på Folkemødet
Er du medlem i PBU, og deltager du på Folkemødet, så grib muligheden for en personlig rådgivning om din pension. Vores rådgivere er klar til at hjælpe dig med pensionsoverblikket, du skal bare møde op i Pædagogernes Telt og booke en tid.