Gå til indhold
Indbetal ekstra og få skattefradrag

Nyhed -

Indbetal ekstra og få skattefradrag

Spar ekstra op og få fordele lige nu og senere i livet. Du kan nemlig få skattefradrag for indbetalinger til pensionen i år.

Sætter du et ekstra beløb ind til en ratepension i PBU Ekstra, kan du få fradrag i skatten nu og flere penge senere i livet. Det giver dig fx mulighed for en fleksibel tilbagetrækning fra arbejdslivet.

I år kan du få fradrag for indbetalinger helt op til 58.500 kr. til ratepensioner. Og bare rolig, du kan sagtens nå det. Sidste frist for indbetaling er den 29. december 2021.

Indbetaler du allerede til ratepension?
Hvis du indbetaler til din almindelige ordning i Pædagogernes Pension, så husk, at der går et beløb ind til ratepension. Klik på linket nedenfor og se, hvad du selv eller din arbejdsgiver allerede har indbetalt til din ratepension. Så ved du, hvor meget mere du kan indbetale i år.

Log ind og se, hvad du har indbetalt til ratepension i år.

Hvis du kommer til at indbetale for meget til ratepension, går det overskydende beløb automatisk til en livsvarig alderspension, når du indbetaler beløbet via PBU Ekstra.

Hvis du har indbetalt til en anden ratepension i fx en bank eller et andet pensionsselskab, skal du selv regne dette beløb med. Det kan vi nemlig ikke se.

Frihed til at gøre det, du vil, senere i livet
Vil du gerne have større økonomisk råderum og fleksibilitet? Så kan det være en god idé også at indbetale til en skattefri aldersopsparing på en PBU Ekstra.

Aldersopsparingen udbetales som et engangsbeløb og modregnes ikke i folkepensionstillægget. Her er der ikke noget skattefradrag for indbetalingen, men til gengæld er udbetalingen skattefri.

I år kan du betale op til 5.400 kr. til en aldersopsparing, og hvis du har fem år eller mindre til din folkepensionsalder er loftet for indbetaling på 52.400 kr.

Også her gælder det, at du skal regne de beløb med, som du eventuelt har indbetalt i år til en aldersopsparing andre steder, fx i en bank.

Spar mere op med PBU Ekstra
Hvis du ikke allerede sparer mere op, kan du med fordel oprette en PBU Ekstra og få større frihed senere i livet - fx til at vælge, hvornår du vil gå på pension. Det er gratis at oprette en PBU Ekstra, og du betaler heller ikke ekstra administrationsomkostninger. Og så får du den samme gode rente som på din almindelige PBU-pension.

Du kan læse mere og oprette en PBU Ekstra her.

Og har du brug for hjælp? Så sidder vi klar på 70 11 20 11.

Tags