Gå til indhold
Hvad spørger medlemmerne om?

Nyhed -

Hvad spørger medlemmerne om?

Vores rådgivere får en masse gode spørgsmål fra medlemmerne i Pædagogernes Pension. Her er et udpluk af de oftest stillede spørgsmål. Og du får naturligvis svarene med i købet.

Det kan altid betale sig at tænke over sin pension. Det ved medlemmerne i Pædagogernes Pension, der er gode til at stille spørgsmål. Heldigvis er vores rådgivere også gode til at svare. Her er et par eksempler, som du måske også kan få glæde af.

Kan jeg få min livsforsikring på 800.000 kr. udbetalt, når jeg går på pension?

Din livsforsikring er en skattefri engangsudbetaling til dine efterladte, hvis du dør, inden du får alderspension. Det er altså ikke en opsparing som udbetales som fx ratepension. Livsforsikring er derimod en forsikring på linje med indbo- og bilforsikring, der skal forsikre folk, når ulykken er sket. Livsforsikringen bortfalder, den dag du går på alderspension.

Hvad er forskellen på ratepension, livsvarig pension og aldersopsparing?

Som medlem i Pædagogernes Pension betaler du via din arbejdsgiver til tre forskellige typer opsparinger: ratepension, livsvarig pension og aldersopsparing.

  • Ratepension er en månedlig udbetaling, du får i ti år (udbetalingsperioden kan forlænges). Du skal betale skat af udbetalingerne. En tredjedel af din pensionsindbetaling går til ratepension.
  • Livsvarig pension er en månedlig udbetaling, du får hele dit liv, fra du går på pension. Du skal betale skat af udbetalingerne. To tredjedele af din pensionsindbetaling går til livsvarig pension.
  • Aldersopsparing er en skattefri engangsudbetaling, som du får, når du går på pension. Når der er fem år eller mindre til din folkepensionsalder, kan du vælge, at din pensionsindbetaling skal sættes ind på en aldersopsparing.

Du kan se flere oftest stillede spørgsmål her:

Oftest stillede spørgsmål

Har du et spørgsmål, som ikke er besvaret her, kan du altid ringe på 70 11 20 11 og tale med en af vores dygtige rådgivere. De sidder klar ved telefonerne mandag til torsdag fra 8.30-16.00 og fredag fra kl. 9.00-15.00.