Gå til indhold
Har du styr på pensionen?

Nyhed -

Har du styr på pensionen?

På søndag slutter sommertiden, og du får en time ekstra forærende. Vi foreslår, at du bruger den ekstra tid på at tjekke, om din pension og forsikringer passer til dine behov.


Måske kalder du dagen, hvor sommertiden slutter, for ’sove ekstra længe-dagen’, ’spille en ekstra omgang Klodsmajor med familien-dagen’ eller noget helt tredje.

Vi kalder den for Pensionsdagen.

Det er dagen, hvor du kan bruge den ekstra time – eller måske bare 10 minutter – på at tjekke din pension og forsikringer.

”Det er de færreste, som tænker over deres pensionsordning til daglig, og derfor bruger vi denne dag til at skabe opmærksomhed om pension og forsikringer. Det er nemlig vigtigt at tjekke, om fx forsikringerne passer til den livssituation, man er i her og nu, og om opsparingen rækker til de ønsker og drømme, man har til sit fremtidige pensionsliv,” fortæller Line Nexø Leth, som er ansvarlig for medlemsområdet i Pædagogernes Pension.

Få et overblik og se dine egne tal HER

Er du i tvivl, om du sparer nok op?
Tag et PBU Pensionstjek og få styr på, om du sparer tilstrækkeligt op, eller om der er behov for, at du justerer din ordning.

”Der skal ikke så meget til for at lave et pensionstjek, til gengæld er effekten stor. For det kan give tryghed og ro i maven at vide, at alt er i orden eller at kunne handle nu og her, hvis det viser sig, at der er brug for at spare mere op,” siger Line Nexø Leth.

Med pensionstjekket får du et samlet overblik over dine pensioner – også det, du evt. har stående i andre selskaber. Pensionstjekket sammenligner din pension med din løn, og tommelfingerreglen er, at din samlede pension skal svare til 70 pct. af din slutløn.

Tag PBU Pensionstjek her

Spar mere op på en PBU Ekstra
Vil du spare mere op, kan du med fordel gøre det på en PBU Ekstra. Det er en privat opsparing, som er gratis for dig at oprette, og du betaler ikke ekstra administrationsomkostninger. Du får den samme gode rente som på din almindelige PBU-pension.

Spar mere op


Tags

Relateret materiale