Få vores nyheder på mail

Fra løntjek til pensionstjek

Nyhed   •   Nov 28, 2019 09:20 CET

Sidste uge var der fokus på løntjek hos mange pædagoger. Det næste skridt kunne være et tjek af pensionen. Når du tager et PBU Pensionstjek, kan du sammenligne din pension med din løn i dag.

Der er fokus på pædagogers løn i øjeblikket. Det er et af de store emner i forberedelsen til OK21, og i de sidste to uger har de lokale BUPL-fagforeninger kørt en løntjek-kampagne. Er du en af dem, der tjekkede din løn, så skulle du måske også tage et pensionstjek? Løn og pension hænger sammen, og et PBU Pensionstjek giver dig overblik over, hvad du har og kan få den dag, du går på pension. 

Få styr på din pension
Har din livssituation ændret sig? Måske er du blevet gift, fået børn, eller gået op eller ned i tid og dermed løn? Så er det en god idé at tage et PBU Pensionstjek. Her kan du få styr på, om du sparer tilstrækkeligt op, eller om der er behov for, at du justerer din ordning.

En tommelfingerregel er, at du skal have en pension, der svarer til ca. 70 pct. af din løn, hvis du vil opretholde den levestandard, som du har i dag.

Tag et PBU Pensionstjek

Du kan tage tjekket, hvis du er under 65 år, og din arbejdsgiver indbetaler til PBU.