Gå til indhold
Flot afkast i 2021 til pædagogerne

Nyhed -

Flot afkast i 2021 til pædagogerne

Trods usikkerhed og udfordringer i 2021 fik medlemmerne i Pædagogernes Pension et flot samlet afkast.

Coronaen har desværre ikke sluppet sit greb om verden endnu, og det har medført stor usikkerhed verden rundt. Det har sammen med andre udfordringer påvirket de finansielle markeder og dermed afkastet i 2021. Men trods dette endte året med flotte afkast for alle aldersgrupper. Fx fik et 45-årigt medlem et afkast på 14,6 pct.

Udfordringerne fortsætter
I årets sidste måneder var de finansielle markeder udfordret af signalerne fra den amerikanske centralbank om, at højere renter er på vej. Det skyldes høj inflation, men også, at centralbanken ønsker at nedbringe sin beholdning af den offentlige gæld, som den har opkøbt i de senere år.

Det er et skridt på vejen mod en mere normal rentepolitik. Det er sundt på den lange bane, men på den korte bane giver det uro, som også har præget de første uger i 2022. Omstændighederne på de finansielle markeder kan hele tiden ændre sig, men det er ikke nyt for Pædagogernes Pension at håndtere store bølgegange.

”Vi har netop kunnet fejre, at det er 7 år siden, vi startede med at tilpasse investeringerne efter alder. Det har givet et gennemsnitligt afkast for den 45-årige profil på hele 8,8 pct. årligt. Resultatet er skabt i en periode, som har budt på mange udfordringer for den globale økonomi og i de sidste 2 år ikke mindst som følge af coronakrisen,” siger Sune Schackenfeldt, administrerende direktør i Pædagogernes Pension, og tilføjer:

”Vi ser en langsigtet og disciplineret investeringsstrategi som nøglen til at give vores medlemmer de bedste afkast”.