Få vores nyheder på mail

Din opsparing har det godt

Nyhed   •   Aug 24, 2020 15:54 CEST

Siden coronakrisen fik aktierne til at styrtdykke, er der fremgang at spore, og størstedelen af det tabte er indhentet.

Efter forårets store kursfald på aktiemarkedet har vi oplevet en beskeden økonomisk fremgang. Hjælpepakker og meget lave renter har hjulpet til, at den globale økonomi efter en meget brat opbremsning gradvist er ved at komme sig. Der er stadig erhverv som fx turisme, der ligger helt underdrejet, mens andre dele af erhvervslivet er tæt på normale forhold.

”Corona fylder stadig i vores dagligdag. Der er jævnligt nye lokale smitteudbrud, og vi oplever nye krav om fx mundbind. Tager man et skridt tilbage, er smitten dog aftagende i langt de fleste lande. Vi forventer derfor, at der ikke kommer omfattende nedlukninger igen. Der er også positive nyheder med flere vacciner på vej, og allerede til næste år er vi formentlig i gang med at vaccinere dele af befolkningen,” siger Carsten Warren Petersen, investeringsdirektør i Pædagogernes Pension.

Positiv udvikling for din opsparing
Udviklingen har haft en positiv indvirkning på pædagogernes pensionsopsparinger i forhold til den nedadgående kurve, vi oplevede de første måneder af coronakrisen. Lige nu går det faktisk så godt, at opsparingerne er tæt på at være tilbage på det niveau, som de var på ved årsskiftet. Langt det meste af det tabte under coronakrisen er dermed indhentet.

Afkast pr. 20. august 2020 - år til dato*

Alder Afkast
45 år -1,28 pct.
55 år -0,94 pct.
65 år -0,74 pct.
75 år -0,68 pct.

* Foreløbige tal

Det bliver et spændende efterår for de finansielle markeder blandt andet med et amerikansk præsidentvalg i starten af november. I Pædagogernes Pension følger vi markedet tæt og passer på din opsparing.

Se opsparingen på den lange bane
Renten på din opsparing varierer fra måned til måned og fra år til år. Nogle år er den høj og andre år lavere – og enkelte år vil den også være negativ. Derfor er det vigtigt at se på pensionsopsparingen på den lange bane. Og kigger man på udviklingen over de seneste fem år, er tendensen klar: Pædagogernes Pension er et af de pensionsselskaber, der har de bedste afkast.