Gå til indhold
Det kan betale sig at samle dine pensioner

Nyhed -

Det kan betale sig at samle dine pensioner

Har du en pensionsopsparing fra et tidligere arbejde eller en privat opsparing i din bank med en lav rente? Du kan få mere pension for pengene ved at samle dine pensioner hos Pædagogernes Pension.

I de fleste tilfælde kan det betale sig at overføre din opsparing fra din tidligere arbejdsmarkedspension til Pædagogernes Pension. Det er især en fordel for dig, der har haft ansættelser af kortere varighed. Her kan en lille opsparing nemt udhules af administrationsomkostninger.

Når du samler pensionerne, betaler du kun administrationsomkostninger ét sted, og vores er blandt markedets billigste. I 2020 betaler du kun 348 kr. om året, og i 2021 falder prisen til 336 kr. om året.

Men ikke nok med det. Du undgår også at betale for forsikringer, du allerede har, og du får et bedre overblik over din samlede pension.

Undgå dyre gebyrer - opret en PBU Ekstra
Flytter du din private opsparing i banken til en PBU Ekstra, undgår du dyre gebyrer. Med en PBU Ekstra betaler du hverken for oprettelse eller administration. Du får tilmed samme gode rente som på din PBU-pension. Renten på PBU Ekstra har i gennemsnit været på 8,7 pct. om året i de sidste 10 år for medlemmer under 46 år.

Læs mere om PBU Ekstra

Sådan samler du
Du kan nemt samle dine pensioner på vores selvbetjening. Her får du et samlet overblik over dine pensioner. Du bliver guidet igennem fire trin, inden du beslutter dig for at samle dine pensioner.

Når du logger ind med NemID, kan du se:

  • Om du har pensionsopsparinger i andre selskaber
  • Om du kan flytte dem
  • Om det er en god idé for dig at samle

Klik her og se anbefaling


VÆRD AT VIDE:

Det koster ikke noget
Pædagogernes Pension tager ikke penge for at flytte dine pensionsordninger fra andre selskaber eller fra din bank. Du skal dog muligvis betale et gebyr hos det selskab, du vil flytte fra.

Din udbetalingsalder kan ændre sig
Der kan ske ændringer i din udbetalingsalder, når du samler dine pensioner. Er du i tvivl om din udbetalingsalder, så kontakt en af vores rådgivere.

Der kan være forskel på forsikringerne
Der kan være forskel på dine forsikringer fra det ene selskab til det andet. Vær opmærksom på, at forsikringerne i den ordning, der bliver flyttet, falder væk. Kontakt vores rådgivere, hvis du er i tvivl om dine forsikringer. De sidder klar til at hjælpe dig.


Pædagogernes Pension er pædagogernes helt eget pensionsselskab, og vi er 100 pct. ejet af vores 117.000 medlemmer. Vi forvalter en samlet pensionsformue på ca. 80 mia. kr. Det er vores ambition at tilbyde markedets bedste pensionsordning til pædagoger.