Gå til indhold
Der bliver betalt mere til din pension

Nyhed -

Der bliver betalt mere til din pension

Ved de seneste overenskomstforhandlinger mellem BUPL og KL fik pædagogerne både en lønstigning og lidt mere til pensionen. Det kan du se på din lønseddel fra april.

Den er god nok. Indbetalingen til pension fra din arbejdsgiver er steget, hvis du er pædagog på ordinær overenskomst. Du har fået 0,05 pct. mere til pension, og er du leder er stigningen på 0,6 pct. 

(Vær opmærksom på, at hvis du er ansat på en anden overenskomst end den ordinære, har du muligvis ikke fået en stigning).

Det lyder måske ikke af så meget, men det kan det blive til på den lange bane.

Større opsparing giver mere fleksibilitet
Især for dig, der er ung pædagog, betyder overenskomstaftalerne, som laves jævnligt over årene, noget for din opsparing og dermed også for dine muligheder den dag, du skal på pension. Det kan blandt andet være fleksibilitet i måden at forlade arbejdsmarkedet på – måske vil du gå tidligere på pension eller trække dig gradvist tilbage.

Du kan selv supplere din opsparing
Du kan også få mere fleksibilitet senere i livet ved selv at spare ekstra op, mens du er ung. Mange unge pædagoger er ikke en del af efterlønsordningen, og så kan det være en god idé at supplere arbejdsgiverindbetalingen. Du behøver ikke at lægge så meget til side hver måned. Selv små beløb kan blive til meget over en lang årrække.

Hvis det er noget for dig, så kan du gøre det hos os. Vi har en supplerende opsparing, der er et rigtigt godt alternativ til en opsparing i banken.

Spar mere op på PBU Ekstra

PBU Ekstra er en supplerende opsparing kun for pædagoger i Pædagogernes Pension. 

Dine fordele:

  • 0 kr. i oprettelse
  • 0 kr. i ekstra administrationsomkostninger
  • En rente, der i gennemsnit har været på 9,8 pct. pr. år i perioden 2017-2021 for medlemmer under 46 år.

Kategorier

Pressekontakt

Sune Schackenfeldt

Sune Schackenfeldt

Pressekontakt Administrerende direktør