Gå til indhold
Deltid forringer din pension

Nyhed -

Deltid forringer din pension

Men heldigvis kan du selv gøre en masse for at sikre en god alderdom.

Læste du Politiken i dag? Så er du helt sikkert stødt på artiklen ”Pensionen er i fare for 470.000 kvinder på deltid”.

Størrelsen af indbetalingen til pension afhænger af, hvor meget du arbejder. Og det betyder alt andet lige, at en lavere arbejdstid giver en lavere udbetalt pension.

Mere end halvdelen af PBU’s medlemmer arbejder på deltid, og for dem er det derfor særligt vigtigt at tænke over, om der er penge nok, når man bliver gammel, fortæller Medlemschef Annie Kristensen:

- I PBU anbefaler vi, at medlemmerne – som jo oftest er kvinder – tager et grundigt kig på pensionsøkonomien derhjemme over aftenkaffen. Gerne med en computer på skødet. For vi har rigtigt mange gode redskaber til at give overblikket på pbu.dk, fortæller Annie Kristensen.

Pensionstjek og deltidsberegner
Her på pbu.dk kan du på få minutter få et overblik over, om du sparer nok op til pension. Det kan du med PBU Pensionstjek .

Derudover kan du tjekke, hvad det betyder for din pensionsøkonomi, når du arbejder på nedsat tid.

Hvis du ikke sparer nok op, kan du – hvis familiens økonomi tillader det – overveje, at spare mere op med en PBU Weekendpension . Den er gratis at oprette, og som medlem af PBU betaler du 0 kr. i administration. Det betyder, at hele indbetalingen går ubeskåret ind på pensionsopsparingen.

Emner