Gå til indhold
"Børnene er min vitaminpille"

Nyhed -

"Børnene er min vitaminpille"

Medlemmerne i Pædagogernes Pension bliver længere på arbejdsmarkedet end før. Det er 70-årige Hanne Jensen fra Ølstykke et godt eksempel på. Hun vil gerne yde noget til samfundet, så længe hun kan.

Hun fylder 70 år om få dage, men det er ikke nogen hindring for at gå på arbejde. Hanne Jensen tager derfor afsted fire dage om ugen til Børnehuset Vandfaldet i Egedal Kommune, hvor hun er ansat som pædagog. Hanne har ingen planer om at gå på pension, trods hendes relativt høje alder.

- Jeg har altid været hamrende glad for at gå på arbejde, og så har helbredet også været til det. Jeg behøver ingen kosttilskud, børnene er min vitaminpille, siger hun.

De skal præges med gode værdier 
Hanne vil gerne være med til at præge børnene, der skal føre samfundet videre, med gode værdier. Hun mener, at børn har brug for at se voksne i alle aldre. Så oplever de, hvor forskellige vi er, og dermed håber hun på, at de vokser op som rummelige mennesker.

- Når vi sidder og tegner, og børnene lægger mærke til mine mormorarme, så spørger de, hvorfor jeg har slappe arme og rynker. Det giver anledning til at tale om mange ting, de måske ellers ikke ville tale om. Jeg er meget direkte, og jeg siger også til forældrene, hvis der er noget, forklarer Hanne.

At yde noget til samfundet 
Hanne har været så længe på arbejdsmarkedet, at hun har fået en medalje for det. I juni måned blev hun hædret med Dronningens fortjenstmedalje for 40 års tro tjeneste. Børnene og muligheden for at yde noget til samfundet ved at gå på arbejde er den væsentligste årsag til, at Hanne har haft 40 dejlige år, som hun siger. Men arbejdsmiljøet betyder i høj grad også noget.

- Medaljen er også takket være mine kolleger. Et godt arbejdsmiljø med gode kolleger, jeg kan tale åbent med, er en af årsagerne til, at jeg er blevet i jobbet, afslutter Hanne.

FAKTA:

Pædagoger går senere på pension
Tal fra Pædagogernes Pension viser, at gennemsnitsalderen for, hvornår pædagoger går på pension, er steget. I 2009 var en pædagog i gennemsnit 62,9 år, når hun gik på pension. I dag er hun i gennemsnit 64,7 år. Det er en stigning på næsten 2 år.

Den højere pensionsalder ses endnu tydeligere, når man kigger på fordelingen af antallet af medlemmer, der pensionerer sig som henholdsvis 60-årig og 65-årig. I 2009 var antallet af medlemmer, der trak sig tilbage som 60-årig og som 65-årig stort set det samme. Således var 38 % af medlemmerne, der gik på pension i 2009, 60 år, mens 36 % var 65 år.

I dag er billedet et helt andet. Kun 3 % af medlemmerne, der pensionerede sig i første halvdel af 2018, gjorde det som 60-årig, mens hele 60 % trak sig tilbage i en alder af 65 år.

Emner

Kontakt

Sune Schackenfeldt

Sune Schackenfeldt

Pressekontakt Administrerende direktør