Gå til indhold
Birte gør en forskel for ukrainske børn

Nyhed -

Birte gør en forskel for ukrainske børn

Hundredvis af pædagoger på pension og efterløn meldte sig til at tage imod børn og unge på flugt fra Ukraine, da krigen brød ud for et år siden. En af dem, der sprang til for at hjælpe, er Birte, som du kan møde her.

Birte Myrhøj fra Struer gik på efterløn for to år siden. Hun har tidligere arbejdet med flygtningebørn fra mange forskellige lande. Så da der tikkede en mail ind i indbakken fra BUPL og Pædagogernes Pension om en jobbank for pensionister og efterlønnere, der havde lyst til at vende tilbage til faget i en periode og tage imod ukrainske børn og unge, var hun ikke i tvivl om at slå til.

”Jeg savnede indimellem kollegaer og relationer til børn, hvor jeg føler, jeg kan gøre en forskel,” siger Birte.

Har ikke fortrudt
Birte meldte sig til jobbanken, og så tog hun kontakt til sin tidligere arbejdsplads, folkeskolen på Campus Sct. Jørgen i Holstebro, for at høre, om de havde travlt og kunne bruge hende. Det kunne de i den grad, og Birte blev tilbudt at være der 15 timer om ugen.

”Jeg sagde naturligvis ja tak, hvilket jeg ikke har fortrudt. Jeg kom til at arbejde i min gamle klasse og med min tidligere samarbejdspartner, så det var lidt ligesom at komme hjem,” fortæller hun.

Et meningsfyldt arbejde
På skolen, hvor Birte arbejder, er der i øjeblikket 63 børn og unge fra Ukraine. Og i Birtes klasse er der fem børn fra Ukraine, et barn fra Rusland og seks børn fra andre lande.

”Det er et meget tilfredsstillende arbejde at kunne hjælpe børn på flugt, at være med til at give dem en tryg hverdag i et læringsmiljø, sammen med andre børn. At være med til at gøre en forskel fra denne forfærdelige krig, hvor de må undvære deres fædre,” fortæller Birte.

Birte vil gerne arbejde, så længe hun kan holde til det, og der er brug for hendes arbejdskraft.

”Det betyder rigtig meget for mig, at der er brug for mine erfaringer og faglige viden. Det føles som et meget meningsfyldt og tilfredsstillende arbejde. Især når man oplever børn, der kommer tillukkede og kede af det, begynde at åbne op, blive glade, engagerede og sociale med hinanden,” slutter Birte.

Kontakt

Sune Schackenfeldt

Sune Schackenfeldt

Pressekontakt Administrerende direktør