Gå til indhold
Afkast 2020: Stort plus trods corona og nedlukning

Nyhed -

Afkast 2020: Stort plus trods corona og nedlukning

Trods et år med corona, omfattende nedlukning og usikkerhed har medlemmerne i Pædagogernes Pension fået et flot samlet afkast i 2020.

Pædagogernes Pension slutter et begivenhedsrigt år med flotte afkast for alle aldersgrupper. De yngste medlemmer fik tæt ved 9 pct. i afkast, mens det for de ældste medlemmer blev til næsten 4 pct. Det kommer oven på et afkast i 2019 på hele 20 pct. for de yngste og 9 pct. for de ældste.

Udsigten til vacciner holdt markedet oppe
Corona dominerede dagsordenen i stort set hele 2020. Efter en mild sommer oplevede vi i årets sidste måneder nye nedlukninger i samfundet. Men samtidig var nyhederne om effektive vacciner overbevisende positive. Det finansielle marked fastholdt derfor blikket mod en normalisering i løbet af 2021, og det holdt dampen oppe i resten af 2020. Det var dog langt fra alle børsmarkeder, som sluttede året i plus.

”Når afkastet hos Pædagogernes Pension alligevel kunne slutte så stærkt, skyldes det især, at vi hovedsageligt investerer i selskaber med høj kvalitet og stabile vækstudsigter - for eksempel en række af de store amerikanske teknologiselskaber, som oplevede store kursstigninger i årets løb,” forklarer investeringsdirektør i Pædagogernes Pension, Carsten Warren Petersen.

Hvad byder 2021 på?
Her få dage inde i det nye år har vi været vidne til dramatiske begivenheder i USA. Inden længe tiltræder en ny amerikansk præsident, men kampen om næste valg er allerede begyndt. Det kan få betydning for blandt andet forholdet til Kina, som tidligere har påvirket markedet. Der er mange andre spørgsmål, som presser sig på: Hvor hurtigt kan vi blive vaccineret? Hvor effektiv er vaccinen? Hvad med udviklingslandene? Mange både kendte og ukendte begivenheder kan præge det finansielle marked i 2021. Men én ting er sikker: Pædagogernes Pension passer på din pensionsopsparing hele vejen.