Gå til indhold
Husk sikkerhedsbriller og skattefradrag

Nyhed -

Husk sikkerhedsbriller og skattefradrag

Slut året af med et brag og benyt de skattemæssige fradrag for indbetalinger til pensionen. Sidste frist er nytårsaften d. 31. december 2018 kl. 23.59.

Du kan i år få et skattemæssigt fradrag, hvis du indbetaler til en ratepension. Du kan skattemæssigt indbetale op til 54.700 kr. til ratepension i 2018.

Hvis du indbetaler til din almindelige ordning i Pædagogernes Pension, så husk at der går et beløb ind på ratepension.

Du kan se her, hvor meget du kan indbetale i år. Hvis du kommer til at indbetale for meget hos os, går et overskydende beløb automatisk til en livsvarig alderspension. På denne måde får du dit skattemæssige fradrag.

Hvis du også indbetaler til en bank eller andre pensionsselskaber, skal du selv regne dette beløb med. Det kan vi nemlig ikke se i Pædagogernes Pension.

Ekstra fradrag til dig, der har mindre end 15 år til din folkepensionsalder
Der trådte nye regler i kraft i 2018, som betyder, at du får et ekstra skattefradrag, når du indbetaler til pension. Det gælder særligt for dig, der har mindre end 15 år, til du når din folkepensionsalder. Det ekstra fradrag har betydning for de første 70.000 kr. du indbetaler årligt. En typisk pædagog indbetaler ca. 45.000 kr. om året samt ca. 3.000 kr. til ATP. Hvis du gerne vil benytte hele det ekstra skattefradrag, skal du altså betale ekstra ind til pension.

Skal jeg også indbetale til en alderssum?
Vil du gerne have større økonomisk råderum og fleksibilitet? Så vil det give god mening også at indbetale til en skattefri alderssum på en supplerende opsparing. Alderssummen udbetales som et engangsbeløb og modregnes ikke i folkepensionstillægget. Der er ikke noget skattemæssigt fradrag for indbetalingen, men til gengæld er udbetalingen skattefrit. I år kan du betale op til 5.100 kr. til en alderssum, og hvis du har mindre end fem år til din folkepensionsalder er loftet for indbetaling i år på 46.000 kr.

PBU Ekstra – en supplerende opsparing uden omkostninger
Hvis du ikke allerede sparer mere op, kan du med fordel oprette en PBU Ekstra. Den er med sikkerhed billigere end din bank, da du som medlem af PBU betaler 0 kr. i oprettelse og 0 kr. i løbende omkostninger.

Dermed går hele din indbetaling direkte ind på opsparingen. Det giver mere pension for pengene til dig. Du kan oprette en PBU Ekstra her på et øjeblik.

Emner

Kontakt

Sune Schackenfeldt

Sune Schackenfeldt

Pressekontakt Administrerende direktør